Vols millorar la situació del català en algun àmbit en concret? Fes-nos arribar la teva petició!

Tot i que no ens podem comprometre a posar en marxa totes les iniciatives que ens demaneu, des de la Plataforma per la Llengua les valorarem i les estudiarem totes.

L'objectiu principal de l'entitat és millorar el reconeixement de la llengua i dels drets lingüístics dels catalanoparlants arreu del domini lingüístic. Per aquest motiu, les vostres peticions ens seran especialment útils per tal de copsar quins són aquells àmbits, empreses, serveis o productes que més inquietud generen pel que fa a la manca de presència de la nostra llengua. Aquesta informació ens ajudarà a engegar campanyes compromeses amb l'objectiu d’aconseguir canvis reals. La teva opinió ens interessa!

Crear nova petició

Fes-nos arribar la teva proposta. Omple aquest formulari:

 • Introdueix un nom
 • Introdueix un cognom
 • Introdueix una Població
 • Introdueix una Comarca
 • Introdueix una adreça electrònica
 • Introdueix un telèfon
 • Introdueix aquest camp
 • Introdueix aquest camp
 • * Aquests camps són obligatoris.
 • He llegit i accepto la política de privacitat i l'avís legal*
  Has d’acceptar la política de privacitat.

  Les dades personals que ens faciliteu a través d'aquest formulari seran incorporades a la nostra base de dades i seran tractades de manera confidencial per la PLATAFORMA PER LA LLENGUA.

  Així mateix, podrem comunicar-nos amb vós per via electrònica o telefònica, basant-nos en l'interès legítim de PLATAFORMA PER LA LLENGUA, per comunicar-vos informació sobre novetats, activitats, campanyes o actes organitzats per PLATAFORMA PER LA LLENGUA, i altres comunicacions que puguin resultar del vostre interès.

  En cap cas cedirem les vostres dades personals a tercers sense el vostre consentiment previ.

  El període de conservació de les dades serà el necessari per al manteniment de la relació i un màxim de 5 anys un cop finalitzada.

  Durant la vostra relació amb l'entitat, i estrictament per a la gestió de les vostres dades personals, PLATAFORMA PER LA LLENGUA podrà emprar programari per desar-les als EUA. Aquesta transferència està emparada en l'escut de privacitat UE-EUA.

  Des de PLATAFORMA PER LA LLENGUA, complim amb totes les garanties legals establertes per a protegir la privacitat de les vostres dades personals.

  En qualsevol moment podreu exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, així com, si escau, el dret de portabilitat i de limitació del tractament, recollits al RGPD (UE) 216/679, dirigint-vos a: carrer de Sant Honorat, 7, principal 1a 08002 de Barcelona o mitjançant correu electrònic a dades@plataforma-llengua.cat.

  En qualsevol cas, podreu dirigir-vos a l'autoritat de protecció de dades (www.agpd.es) per iniciar els tràmits oportuns en defensa dels vostres drets.

La teva sol·licitud de petició s’ha enviat correctament. Moltes gràcies per la teva col·laboració i suport.

Passa a l’acció per l’escola en català!

Petició:

No podem permetre que el Govern cedeixi a l’activisme judicial que, sense cap criteri pedagògic, pretén tombar un model d’escola que afavoreix la cohesió social, que està avalat per una immensa majoria de la societat i que és imprescindible per a la normalització de la llengua pròpia del país. L’escola en català necessita reforç, no retallades!

Plataforma per la Llengua proposa:

1) Retirar la proposta de modificació de la LPL
La proposta de modificació de la Llei de política lingüística presentada per ERC, PSC, Junts i En Comú Podem no pot tirar endavant. La incorporació de la vehicularitat del castellà a aquesta llei representaria un pas enrere que el català no es pot permetre en l’actual situació d’emergència lingüística. Aquesta renúncia, a banda de ser perillosa, seria estèril i gratuïta, en tant que no serviria per donar resposta als requeriments judicials de la sentència del TSJC ni per allunyar els tribunals de les escoles, com ja hem vist al País Valencià. A més, la proposta s’ha presentat sense cap mena de consulta prèvia, fiant-ho tot a un suposat consens parlamentari que deixa de banda la comunitat educativa i de manera contradictòria a un decret presentat just abans pel Govern.

El retrocés del català a l’escola no es deu a la legislació catalana sinó a la inacció dels diferents governs, que fa dècades que no garanteixen l’aplicació d’aquest model. En tot cas, per poder reforçar el català a l’escola, la llei que caldria modificar o reglamentar és la Llei d’Educació de Catalunya (LEC), que hauria d’establir paràmetres normatius perquè el català sigui la llengua de l’escola en tots els àmbits d’ús dels centres educatius.

2) Crear un pla d’acció perquè la immersió s’apliqui
El Govern, a banda de fer propostes normatives, ha de definir un pla pressupostari i polítiques concretes que garanteixin l’aplicació de la immersió lingüística. En aquest sentit, proposem:

 • Destinar el 6% del PIB a polítiques d’educació
 • Incrementar el pressupost del Departament d’Educació per donar resposta a les necessitats d’assessorament i seguiment que el model d’escola catalana requereix.
 • Crear un pla de formació específic adreçat al personal docent per millorar els seus coneixements sociolingüístics i dotar-los d’eines relacionades amb l’aprenentatge de les llengües.
 • Contractar més personal docent perquè els coordinadors lingüístics tinguin més hores per acompanyar el centre en l’aplicació de la immersió.
 • Reduir la ràtio d’alumnes per docent per millorar la seva competència lingüística.
 • Augmentar la dotació de les aules d’acollida per garantir que els alumnes nouvinguts s’adaptin al més aviat possible a l’entorn.
 • Crear i habilitar materials didàctics en català per a totes les matèries, tant escrits com audiovisuals.

3) Crear un front judicial comú
El Govern, les entitats, les famílies i tota la comunitat educativa s’han de coordinar per contestar l’embat judicial contra la immersió lingüística i així aconseguir jurisprudència favorable i arribar amb èxit a les instàncies internacionals. Per exemple, es podria denunciar que la sentència incompleix la CELRoM, un tractat internacional signat per l’Estat espanyol. La fragmentació de l’estratègia judicial, per contra, provocaria que la interpretació de la llei quedés només en mans de la fiscalia i dels tribunals de l’Estat espanyol.

Per tot això, enviem una carta als portaveus dels quatre grups parlamentaris esmentats perquè passin a l’acció i apliquin aquest conjunt de propostes.
Ajuda’ns a fer pressió i signa!
 

25846 Signatures

 • Introdueix un nom
 • Introdueix un cognom
 • Introdueix un Codi Postal
 • Introdueix un telèfon
 • Introdueix una adreça electrònica Ja t’has adherit anteriorment a aquesta campanya amb aquest correu
 • * Aquests camps són obligatoris.
 • He llegit i accepto la política de privacitat i l'avís legal* Has d’acceptar la política de privacitat.

  RESPONSABLE: Les dades personals facilitades a través d'aquest formulari seran incorporades a la nostra base de dades i seran tractades de manera confidencial per la PLATAFORMA PER LA LLENGUA – COL·LECTIU L’ESBARZER.

  FINALITATS: Posar-nos en contacte amb tu per informar-te sobre les activitats de la nostra entitat i d’altres formes de col·laboració amb nosaltres, basant-nos en l’interès legítim de PLATAFORMA PER LA LLENGUA, per comunicar-te informació sobre novetats, activitats, campanyes o actes organitzats per PLATAFORMA PER LA LLENGUA, i altres comunicacions que puguin resultar del teu interès.

  DESTINATARIS: Les teves dades no seran comunicades a tercers, excepte per obligacions legals.

  DRETS: Pots accedir, rectificar, suprimir i sol·licitar la portabilitat de les teves dades personals, així com oposar-te o sol·licitar-ne la limitació del tractament dirigint-te per escrit a l’adreça Carrer de Sant Honorat, 7, principal 1a, 08002 de Barcelona o a dades@plataforma-llengua.cat. També pots presentar una reclamació davant l’autoritat espanyola de control de protecció de dades (www.aepd.es).